SKARABORG

Inga mer kontanter från lantbrevbäraren

När Svensk Kassaservice stänger sina kontor under hösten får det här också följder för lantbrevbärarna som kommer att sluta utföra kassatjänster.
Något som kan slå mot människor ute på landsbygden.

Pensionären Maj-Britt Åhlvik bor i Varola i Skövde kommun och använder sig mycket av lantbrevbärarnas tjänster.
– Det känns inte bra alls att det försvinner, säger hon. Jag använder det för att ta ut och sätta in pengar, till och med medicin har jag fått via brevbäraren och nu vet jag inte hur det kommer att bli med det.

Lantbrevbärarnas kontanthantering fortsätter bara till och med november, när Svensk kassaservice läggs ner. Detta trots att hjälpen kan vara värd mycket för folk på landet, inte bara privatpersoner. Också bland företagare har man använt den här möjligheten. På ett av de företagen i Skövde är man bekymrad över vad som ska hända när tjänsten upphör.
– Vi använder den varje dag, säger en representant för företaget, som inte vill medverka med namn. Vi både betalar och skickar pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista