22-årig kvinna i Hjo mördad

En 22-årig kvinna påträffades död i sin lägenhet i centrala Hjo vid lunchtid igår. Hon hade utsatts för våld och igår kväll anhölls en 25-årig man misstänkt för att ha mördat henne. Mannen är från en annan ort i Skaraborg.

Mordet skedde troligen natten mellan torsdag och fredag.

Enligt kommissarie Lars Johansson vid länskriminalpolisen i Skövde har den döda kvinnan blivit utsatt för kraftigt våld. Hon hittades i sitt hem, en lägenhet i centrala Hjo, och hennes treåriga dotter fanns i lägenheten när polisen kom till platsen. Det var en anhörig till kvinnan som hittade henne.

Den 25-årige man som senare igår greps och anhölls misstänkt för mord är sedan tidigare känd av polisen.

-Vi vet att det finns en koppling mellan honom och den döda kvinnan. De har haft kontakt via internet. Vi har en arbetshypotes om orsaken till mordet, men det vill jag inte gå in på, säger Lars Johansson.

Polisarbetet fortsätter under dagen. Dels pågår en teknisk undersökning av brottsplatsen, dels hålls förhör med ett antal personer. Den döda kvinnan är inte tidigare känd av polisen.

Den lilla dottern är nu hos anhöriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista