HJO

25-åring häktad misstänkt för att ha dräpt kvinna

Uppdaterad 06:46
En 25-årig man från Tibro, misstänkt för mordet i Hjo, har nu häktats av Skövde tingsrätt.
Brottsrubriceringen blev dråp - inte mord, som åklagaren tidigare krävt.
- Men det gör ingen skillnad, jag kommer fortsätta utreda fallet som ett misstänkt mord och sedan får vi se vad utredningen visar, säger Chefsåklagaren Lena Medelius

Mannen är misstänkt för att ha ha tagit livet av en 22-årig kvinna i Hjo i förra veckan.

Enligt polisen har mannen och kvinnan fått kontakt via en sajt på nätet. Mannen har erkänt att han var i lägenheten i onsdags i förra veckan, men han nekar till brott.

Tidigare åtal
Mannen är tidigare åtalad för ett annat våldsbrott; han ska ha hotat en kvinna med kniv vid ett tillfälle när han bodde i Trollhättan.

Det åtalet har dock inte avgjorts i tingsrätten ännu.

- Med tanke på det tidigare åtalet anser jag att det är bra att 25-åringen häktats eftersom han riskerar att fortsätta begå brott, säger Chefsåklagare Lena Medelius.

Häktningsförhandlingen mot 25-åringen för mordet i Hjo inledds under sen eftermiddag i Skövde.

Blodspår
Innan häktningsförhandlingen sa mannens advokat Fred Höweler att det framkommit besvärande omständigheter mot hans klient.

Enligt advokaten ska polisen ha hittat spår av blod på mannens kläder.

Enligt polisen kan blodfyndet sättas i samband med mordet i Hjo. Själv har han en annan förklaring till varför blodet finns där.

Han säger att blodvitet uppstått i samband med piercing och tatueringar.

Yttrandeförbud
Mannen häktades alltså för dråp men detaljerna i övrigt är inte kända.

- Samtliga parter har belagts med yttrandeförbud för att ingen ska diskutera detaljerna och därmed förstöra fortsatt utredning, säger Lena Medelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista