Hjo

Lyxyacht rammade båtar i Hjo hamn

En man i 60-årsåldern är misstänkt för brott mot sjölagen efter att han med en 12-meter lång lyxyacht rammade ett antal båtar i Hjos hamn.
Enligt vittnen ska mannen varit berusad och kört okontrollerat i hamnen till dess att han gick på ett grund.

- Jag var borta och jobbade när det hände, och det här är inte roligt att komma tillbaka till. Akterpulpiten och akterstagsfäste är förstört så jag vet inte om vi kan segla med båten som den är nu, säger en av de drabbade båtägarna Rolf Birgersson.

Det var vid 3-tiden på eftermiddagen i fredags som en man i 60-årsåldern från örebrotrakten kom farande med sin stora lyxbåt. Båten ska ha törnat emot flera av båtarna i hamnen.

Dessutom ska båten ha kört på ett grund och sprungit läck - och igår bärgades den ur vattnet och forslades bort på ett enormt lastbilssläp.

Mannen som körde båten är polisanmäld, men trots att vittnen talar om sjöfylleri så gäller inte anmälan något sånt.

- Anmälan gäller brott mot sjölagen. Polisen kom till platsen tre timmar efter händelsen så någon annan brottsrubricering har vi inte i nuläget, säger Bengt-Lennart Albinsson biträdande chef för sjöpolisen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista