Skövde och Mariestad varslade om strejk

Kommunal varslade på fredagen om strejk i ytterligare 60 kommuner, bland dem Skövde och Mariestad där totalt cirka 3 600 av Kommunals medlemmar varslas. Ann-Sofie Hermansson, huvudskyddsombud i Mariestad, tror att Mariestad och Skövde är uttagna på grund av att soptipparna i de båda kommunerna hållits öppna, trots strejken. -Där har man gått in och brutit strejken, säger hon.
I Skövde har tekniska nämndens ordförande Lennart Svartvik personligen öppnat grindarna till soptippen Risängen, så att bliarna har kunnat tömma lasten där. Skövdes kommunalråd Åke Jönsson (s) tror dock inte att det har påverkat valet av orter. -Jag tror inte det. Och det är inte kommunen som har hållit öppet. Även om Lennart Svartvik också är politiker så har han gjort det i sin egenskap av ordförande för Avfallsförbundet Östra Skaraborg. Enligt ordföranden Eva-Britt Dahl i Kommunal Skaraborg så berörs cirka 3 600 medlemmar av de varslade strejkerna i Skövde och Mariestad. Varslet utlöses 12 maj och pågår till och med 25 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".