Tibro

Örlenbadets hopptorn välte

Hopptornet vid Örlenbadet norr om Tibro ligger numera på sjöns botten. Ett stort antal ungdomar, som samtidigt stod på och försökte sänka tornet, ska vara orsaken till att det välte.

- Det var rätt så många som stod och gungade och till slut släppte plankorna i däcket som tornet stod på och det välte ned i vattnet. Ungdomarna hoppade åt alla håll och ingen av dem skadades, säger Sture Rydbom på Tibro AIK som tar hand om skötseln av Örlenbadet.

Populärt torn
Enligt Sture Rydbom har tornet vid Örlenbadet alltid varit populärt. Ibland har så många som mellan 20 och 30 personer varit upp i tornet samtidigt.

Men i tisdags gav det vika och föll och nu kommer det inte finnas något hopptorn vid badet - den här sommaren i alla fall.

Sätts inte tillbaka
- Vi kommer bogsera in tornet till land och laga bryggan, men tornet kommer nog inte sättas upp i år, säger Sture Rydbom.

På torsdagsfömiddagen arbetar Tibro AIKs frivilliga badplatsskötare med att bogsera hopptornet till land. Dels för att så småningom kunna sätta tillbaka tornet igen, men också för att se hur tornet har släppt från bryggan.

- Vi vet ju bara att ett antal plankor följt med ner i vattnet, men vad som i övrigt hänt med tornet har vi ingen aning om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista