Tibro

Ingen rusning till Bråbacka

Det första huset har nu börjat byggas på det nya stora villaområdet Bråbacka vid sjön Örlen norr om Tibro, där ett 70-tal villor planeras. Men kommunen har hittills bara sålt tio tomter i den första byggnadsetappen, som omfattar 30 villatomter.

Stigande räntor, varsel inom industrin och ökande bensinpriser bidrar till att göra många spekulanter tveksamma. Men Dan Carlsson på Tibro kommun är inte orolig.

- Jag tror vi kommer sälja alla tomter men kanske inte första året. Till nästa år kommer hamnen vara utbyggd och dessutom ska det finnas en strand som jag tror lockar fler, säger Dan Carlsson.

Nya tomter
Till hösten släpps de 30-35 villatomter som är till salu i den andra byggnadsetappen. Hittills har 22 intressenter ställt sig i kö för att kunna få köpa en tomt.

- Varje vecka ställer sig nya i kö och till hösten blir det dags att välja tomter, säger Dan Carlsson.

En byggklar tomt kommer att kosta 250 000 kronor inklusive alla avgifter utom framdragningen av el.

Får igen pengarna
Tibro kommun investerar 25 miljoner i exploateringen av det nya villaområdet nära Fagersanna vid Örlen. Dan Carlsson är inte orolig för att pengarna kastas i sjön.

- Om vi nu får 70 nya hus och en del av de som flyttar hit kommer från andra orter än Tibro så får vi snart igen pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista