Lidköping

Mördade Mikaels pappa besviken över straffen

Straffet på 7 års fängelse för 19-åringen från Vara som dömts för mordet på Mikael Andersson från Lidköping ifrågasätts nu av Mikael Andersson pappa.
- Är ett människoliv inte värt mer än så, frågade sig Göran Andersson när domen föll.

- Jag tycker straffen är för lidringa både för 19-åringen och de som dömts för att ha hjälpt till, säger Götan Andersson. De har sett på när en människa mördats.

I domen har tingsrätten övervägt möjligheten att döma 19-åringen för dråp, eftersom dådet inte verkar har varit planerat, och eftersom det hela började med ett slagsmål mellan de båda.

Men tingsrätten dömer ändå till för mord, eftersom 19-åringen flera gånger har sagt att han ville döda Mikael Andersson, och eftersom 19-åringen var helt likgiltig för om Mikael skulle dö eller inte.

Normalt är straffet tio år eller livstid för mord. Men tingsrätten tar hänsyn till 19-åringens ålder och bestämmer därför straffet till sju år.

- Vi ska diskutera om vi ska överklaga det med vår advokat och kommer ta ställning till det på måndag, säger Göran Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista