Fotboll

Falköping passerade Gauthiod i söderettan

Det blev en utklassningsseger och en klar förlust för de skaraborgska lagen när söderettan hade uppstart igen efter sommaruppehållet.
Falköpings KIK slog Byttorp med 6-1 och gick därmed om Gauthiod i tabellen. Grästorpslaget föll med 0-3 hemma mot Mallbacken.

I båda matcherna var det odiskutabelt var poängen skulle hamna. KIK hade 2-0 i paus och i andra halvlek rann det iväg mot bottenlaget Byttorp och till sist blev det tennssiffrorna 6-1.

För Gauthiod började höstsäsongen desto trögare. Underläge med 0-1 redan efter sju minuter och i andra halvlek var Mallbacken klart bättre och satte två mål till fram till 3-0.

I och med att Falköping vann och Gauthiod förlorade gick KIK om sin lokalkonkurrent i tabellen tack vare bättre målskillnad. Falköping är nu trea, nio poäng efter serieledaren Stattena medan Gauthiod är fyra i söderettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista