Tre Arnpremiärer i Skaraborg

Först blir det världspremiär i Skara. Två dagar senare smygpremiär i Skövde, och därefter blir det Sverigepremiär. Det handlar om den andra Arnfilmen, som nu slår sitt grepp om Skaraborg.

När filmen Arn Tempelriddaren hade världspremiär på Grand i Skara strax före jul, så sattes Skara riktigt i fokus. Och det blir nästan lika stort den här gången, på torsdag i nästa vecka.

Stellan Skarsgård kommer visserligen inte den här gången, men Joakim Nätterqvist och Sofia Helin som spelar Arn och Cecilia kommer, liksom Morgan Alling som spelar Arns bror Eskil, ett par andra av skådespelarna och dessutom författaren Jan Guillou, regissören Peter Flint och producenten Waldemar Bergendahl, som alla kommer till Skara för att delta i en presskonferens och sedan ta röda mattan in på Grand.

Första möjligheten för en större publik att se filmen blir sedan nästa lördag, 16 augusti, då Skövde ställer till med medeltidsfest, och trots att biljetterna kostar minst 200 kronor så har det inte avskräckt människor, säger Maria Svensson på Turistcentrum i Skövde. Av de 600 biljetterna finns bara ett 40-tal kvar.

Den som vill betala ett normalt biljettpris får vänta till den 22 augusti, då Arn - Riket vid vägens slut har premiär på runt 170 orter över hela Sverige. Däribland i elva av Skaraborgs kommuner - allt från Gullspång i norr till Grästorp i sydväst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista