Risk för uppsägningar inom omsorgen i Skara

Samtidigt som fackförbundet Kommunal strejkar för högre löner är alltfler kommuner på väg in i en ekonomisk kris. I Skara kommun saknas 14 miljoner inom äldre- och handikappomsorgen. - Vi kan också se att det kan bli nödvändigt att sparka personal men jag tror inte det räcker. Det handlar nog om att stänga verksamheter, säger Jeanette Olsén, huvudskyddsombud för Kommunal i Skara.
Det är mycket kärva tider som väntar inom äldreomsorgen i Skara. Om 14 miljoner kronor ska sparas in på ett år så kommer det att kosta både jobb bland de anställda, och leda till sämre vårdkvalitet för de som behöver vården. Men enligt Jeanette Olsén har facket Kommunal inte nåt val: lönerna måste höjas även om kommunerna då får ännu större problem. - Politikerna får göra vad som helst, även höja skatten. Så här mycket pengar finns det inte en suck att spara in, säger Jeanette Olsén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".