Tibro

Misstänkta rånare gripna

Uppdaterad 17.20
Två personer har gripits misstänkta för bankrånet mot Nordea i Tibro i förmiddags. De två greps på busstationen i Mariestad vid tvåtiden på tisdagen, säger Lars Johansson på Länskriminalen till Radio Skaraborg. Vad som ledde polisen till Mariestad vill Lars Johansson inte säga, mer än att det handlar om polisiärt utredningsarbete. Han har heller inga ytterligare uppgifter om de misstänkta, mer än att de talar ett utländskt språk.

Nordea i Tibro rånades på förmiddagen, av två maskerade och beväpnade män. Larmet om rånet till polisen kom strax efter klockan tio. Det fanns vid råntillfället fyra kunder och några anställda inne på banken, men ingen ska ha kommit till skada. En av rånarna var beväpnad med kniv, och de försvann från banken med en summa pengar.

Det är fortfrarande möjligt att en tredje person är inblandad, som i så fall har kört de misstänka rånarna.

– Det kan inte uteslutas att det är så, vi jobbar med det, säger Sven Ahlbin, operativ chef för polisen i Västra Götaland.

Aina Johansson var inne på banken när de två rånarna kom in.
- De gapade och pratade, det lät som både engelska och skånska. Sedan gick en av dem fram till kassan och sa ”Fort som fan, fort som fan”, berättar Aina Johansson.

Den andra stod kvar nere vid dörren och han hade en stor, lång kniv.

- Först trodde jag att det var något skoj, men sedan blev jag skakis, säger Aina Johansson.

Rånarna fick med sig pengar i två kassar.
- Det gick fort, personalen skyndade sig att plocka i pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista