Hjo tvingas bygga ut landsbygdsskola

Den lilla landsbygdsskolan i Södra Fågelås söder om Hjo är så överfull med elever, att politikerna i kommunen nu måste sätta in en extra paviljong för att klara höstterminen. - Skolan rymmer 65 elever men har nu över 90, säger Catrine Hulmarker, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Hjo.
Länge har politikerna i Hjo varit övertygade om att situationen i tätorten Gate och skolan i södra Fågelås 1,5 mil söder om Hjo var övergående. Men istället för utflyttning så blir barnen bara fler och fler i området. - Då måste vi göra nåt, säger Catrine Hulmarker. Till höstterminen sätts en extra paviljong in, eleverna kommer att få äta i matsalen igen istället för i sina klassrum och ett fritids kommer in i lokalerna. En utredning ska göras för att se över behovet av skollokaler i framtiden. - Skolan i Fågelås ska vi satsa på så här måste det bli en utbyggnad. Det är en dyrbar lösning att sätta in extra paviljonger, menar Catrine Hulmarker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".