Kommunal kräver skadestånd i Falköping

Fackförbundet Kommunal i Falköping är mycket kritiskt till att kommunen beslutat öppna soptippen, trots den pågående konflikten. Facket hotar med skadestånd. - Det här är strejkbryteri. Nu får förbundsledningen agera, säger Dan Gabrielsson på Kommunal i Falköping.
Det är miljönämnden i Falköping, som beslutat att sopstrejken i kommunen nu blivit en sanitär olägenhet. - När de i ett sånt här tidigt skede går in och öppnar tippen visar det att de har alldeles för lite respekt för den här konflikten, anser Dan Gabrielsson. Han medger att lukten från de lagrade soporna kan uppfattas som en sanitär olägenhet. - Men att de skulle utgöra en samhällsfara för tredje man kan vi aldrig acceptera, säger Dan Gabrielsson. Kommunals lokala sektion i Falköping kommer att överlämna ärendet till avdelningen, som sedan får skicka det vidare till förbundsledningen i Stockholm. Här behandlas alla klagomål som kommit in mot arbetsgivarnas agerande ute i landet. - Det blir förbundet som får agera och kräva skadestånd i slutändan, säger Dan Gabrielsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".