Mariestad behöver 30 nya lärare

Det behövs ytterligare 30 lärare på Vadsbogymnasiet de närmaste fem åren. Men Björn Persson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, tror att det är omöjligt att få tag i så många nya behöriga lärare.
Mariestads kommun kommer att behöva rekrytera uppemot 30 nya gymnasielärare, eftersom elevantalet på gymnasiet ökar samtidigt som flera lärare går i pension. Men Björn Persson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, säger till Radio Skaraborg att han inte tror att det är möjligt att få tag i 30 nya behöriga lärare. I stället ska man satsa på vidareutbildning för lärare som redan är utbildade, men saknar speciell ämneskompetens. På Vadsbogymnasiet i Mariestad räknar man med att inom fem år ha 300 fler elever än idag. Ökningen beror på att babyboomsbarnen från början av 90-talet är på väg att börja gymnasiet inom några år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".