Dataspel lockar studenter till högskolan i Skövde

När ansökningarna inför hösten är sammanställda står det klart att dataspelsutbildningen på Högskolan i Skövde är skolans populäraste utbildning. Hela tio förstahandssökande slåss om varje plats till höstterminen.
Att jobba i dataspelsbranschen är något som lockar många. Men det finns få utbildningar- därför var intresset stort förra hösten när en helt ny dataspelsutbildning startade på Högskolan i Skövde. Och efter ett år med den nya utbildningen har intresset bara ökat. Ansökningstiden till högskolorna och universiteten gick ut i mitten av april, och i går kunde Verket för högskoleservice redovisa hur många personer som sökt till de olika utbildningarna. Och allra populärast i Skövde var dataspelsutvecklingsprogrammet, med inriktning mot design och grafik. 177 personer har sökt till de 18 platserna, närmare 10 sökande per plats alltså. I utbildningen, som är på 120 poäng, fokuseras framförallt på spelens design och grafik. Högskolan har också ett dataspelsprogram som fokuserar mer på programmering, och också den var populär med 5 sökande per plats. Programmet finns också i Luleå, men där är intresset svalare- 39 personer sökte till de 30 platserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".