"Sossarna vill tillbaka till makten i Mariestad"

Moderaterna i Mariestad tvekar att ta emot socialdemokraternas utsträckta hand för att få bort nya Mariestadspartiet. - Sossarna känner sig redan hotade av att de inte kan ta tillbaka makten till nästa valperiod, säger moderata kommunalrådet Sten Bergheden i Mariestad.
Det var Urban Ahlin (s), som på fullmäktige i måndags gjorde ett utspel om att få bort Mariestadspartiet från kommunalpolitiken. Han öppnade för ett koalitionssamarbete med övriga borgerliga partier. Men det är mycket tveksamt om det också inrymmer en samarbete med den moderata regimen, som leder Mariestad. - Socialdemokraterna har ändå sedan valresultatet känt en stor besvikelse över att ha förlorat sina positioner i Mariestad. Därför försöker de på alla sätt få till en annan koalition med andra partier, säger Sten Bergheden. Själv anser han att samarbetet med Mariestadspartiet och de andra borgerliga partierna hittills fungerat bra. - Vi vill ha en annan inriktning på politiken i Mariestad. Den andra politiken (red anm.: sossarnas) har gått in i väggen, säger Sten Bergheden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".