Götene

Medeltidsbolaget bröt medvetet mot lagen

Bolaget bakom Medeltidens värld i Götene har medvetet brutit mot Lagen om Offentlig upphandling när schaktarbeten för 2,3 miljoner utfördes på Medeltidens värld. Det förklarade de ansvariga vid en presskonferens i dag på förmiddagen.
- Vi är ingen kommunal verksamhet och har för avsikt att minska det kommunala inflytande. Dessutom finns andra bolag som gjort så här, säger Jenny Mörk styrelseordförande i Medeltidens Värld.

Uppdraget att utföra grävarbetena gick direkt till en firma utan något anbudsförfarande.

Och enligt Jenny Mörk och VD Robert Jonsson finns det ett fastighetsbolag i Göteborg som gjort likadant, och fått rätt i två instanser när detta prövats.

Radio Skaraborg har under flera veckor begärt fram handlingar, men har hela tiden fått mycket svävande besked om hur upphandlingarna gick till. Men förklaringen vid dagens presskonferens är alltså att Medeltidens värld har haft en medveten strategi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista