Barnfamiljer drabbas av strejk i Falköping

Föräldrar med barn på dagis kommer att drabbas när ett 100-tal barnskötare går ut i strejk i Falköping på måndag. - Det kommer att bli ansträngt. Föräldrarna får anpassa sina tider efter våra för vi ändrar inte våra scheman, säger förskollärare IngaLill Bergsten på daghemmet Gunghästen i Falköping, som inte kommer att stängas av strejken.
På daghemmet Gunghästen innebär strejken att det bara kommer att bli två anställda på en avdelning. De andra avdelningarna kommer att bemannas av tre. Föräldrarna och deras arbetsgivare kommer att tvingas anpassa sig efter arbetstiderna för de förskollärare som inte strejkar. Strejkande kommunalarbetares arbete är försatt i blockad - även om det bara handlar om att öppna och stänga daghemmet. Vad som händer den förälder som blir försenad när barnet ska hämtas på dagis är osäkert. - Jag vet faktiskt inte. De får väl ta kontakt med kommunledningen. Vår arbetsgivare kan ju beordra övertid, säger IngaLill Bergsten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".