Skövde

Föräldrar bjuds på skolmat

I Skövde kommun bjuds föräldrarna till skolelever i höst in till skolorna för att få smaka på skolmaten. Föräldrarna ska på så sätt få möjlighet att diskutera med skolledningen och sina barn om matens kvalitet.

När skolan startar i veckan kommer alla föräldrar som har barn i grundskolan i Skövde kommun få en inbjudan om att pröva den skolmat som deras barn äter varje dag. Det här görs för att skolorna vill visa upp vad som serveras på elevernas tallrikar samt för att skapa en dialog om skolmaten med föräldrarna.

- Vi har ju olika tycke och smak, och därför är det inte så konstigt att det finns mycket tyckande kring skolmaten, säger Eva Sundberg som är kostchef i Skövde kommun.

Egen uppfattning
Provsmakningen av skolmaten är en möjlighet för föräldrarna att ta del av barnens vardag, menar Eva Sundberg som hoppas att föräldrarna på så sätt ska kunna bilda sig en egen uppfattning om skolmaten.

- Den har förmodligen förändrats sedan man själv gick i skolan.

Anders Stenberg från Skövde tycker att inbjudan är en bra idé, eftersom det kan vara svårt att få reda på hur maten är genom att fråga skoleleverna.

- En del tycker ju inte alls om någon mat, och en del tycker det är okej, säger han.

Viktigt och värdefullt
Trots höjda matpriser tror Eva Sundberg att skolorna även i framtiden ska kunna servera en bra skolmat.

- Jag tror att politikerna är medvetna om hur viktigt och värdefullt detta är, säger kostchefen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista