SKÖVDE

Förnekar mord men medger bråk

Den 54-årige man som sitter anhållen misstänkt för mordet på en tio år äldre man i Varola utanför Skövde i helgen har lämnat en förklaring till vad som hänt.
Han medger att det varit ett bråk männen emellan men förnekar att han skulle ha gjort sig skyldig till mord.

Polisen beskriver händelsen som ett relationsdrama, men vill i övrigt inte inte lämna några detaljer kring vad som hände i Varola i helgen.

Den 64-årige mannen dog efter att ha blivit attackerad och stucken med ett knivliknande föremål.

Den nu anhållne mannen var 64-åringens sambo, och han medger att det förekommit ett bråk dem emellan, men nekar till att han med berått mod mördat sin livskamrat.

Utöver den anhållnes egen förklaring finns det också vissa iakttagelser från vittnen.

Lars Johansson utesluter inte att brottsrubirceringen mord kan komma att ändras, men vill inte säga någonting tvärsäkert innan utredningen är klar.  

- Vi ska avvakta obduktionsresultatet, för det ger oss en viss fingervisning om vad som kan ha hänt. Sedan ska vi prata mer med den misstänkte när en advokat är förordnad, sedan får vi se när det kan bli häktningsförhandling, säger Lars Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista