Lidköping

18-åring med allergichock fick ingen kontakt med ambulans

Det är inte alltid larmnumret 112 fungerar när man drabbas av akut sjukdom. När en 18-årig pojke i Lidköping drabbades av svår matallergi i fredags ringde kompisarna 112. Men samtalet kopplades aldrig fram.

- De ringde gång på gång på gång, men kom aldrig fram, berättar den alergiska pojkens mamma Camilla Ohlsson.

Camilla Ohlssons 18 årige son åt pizza med några kompisar i Lidköping i fredagskväll när han plötsligt drabbades av en allergisk reaktion.

Han tog en adrenalinspruta samtidigt som kompisarna ringde 112.

Ingen av dem lyckades att komma fram till SOS alarm. Telefonsamtalet kopplades aldrig upp.

Fick springa
Efter flera försök sprang en av kompisarna till sjukhuset för att få hjälp, samtidigt körde en granne sonen till akuten.

- Han var riktigt dålig, man får vara glad att min son har sådana bra kompisar som förstår att det var akut och handlade rätt, säger Camilla Ohlsson

Ingen förklaring
Familjen blev efter händelsen uppringda av SOS alarm som då inte kunde svara på varför pojkarna inte kommit fram när de ringde 112.

Nu mår sonen bra men Camilla Ohlsson vågar inte tänka på hur det hade gått om killarna befunnit sig längre bort från sjukhuset i fredagskväll.

- Tänk om de varit längre från sjukhuset. Jag törs knappt tänka på hur det hade kunnat gå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista