1 av 2
Linda Nordin Abaji, K3, vinnare i sin klass D 21. Segern är viktig inför militära VM i höst. Foto: Jens Ramhöj.
2 av 2
Segrare i budkavlen, laget från F 17 Kallinge i Blekinge. Foto: Jens Ramhöj.
KARLSBORG

Orienteringsmästerskap i K3:s regi

Försvarsmaktsmästerskapen i orientering arrangeras i år av regementet K3 i Karlsborg, ett arrangemang som förberetts under ett års tid.
Runt 260 deltagare från förband från hela Sverige tävlar i skogarna kring Karlsborg i individuella klasser och i budkavle.

Individuella mästerskapet avgjordes på tisdagen.
Segrare i klassen H 21 blev Erik Öhlund, Elvsborgsgruppen.
Klassen D 21 vanns av K3:s Linda Nordin Abaji.

Linda Nordin Abaji gick i mål mer än fem minuter före tvåan efter drygt 6 kilometer i kuperad terräng i trakterna kring Fagersanna.

- Jag är väldigt nöjd med insatsen! Jag bommade någon minut på andra kontrollen och tog det väldigt lugnt. Jag tyckte själv att jag sprang lugnt men säkert.

Förband från hela landet fanns på plats och flera av konkurrenterna i klassen D 21 var snabba löpare, säger Linda Nordin Abaji, som i stället fick satsa på att försöka att förenkla banan.

- Eftersom jag är en bättre orienterare, tekniskt sett, än löpare så var det en bana som passade mig bra. Men hade man gått helt rätt så hade man slagit mig, för mina närmaste konkurrenter springer bättre, anser jag.

Efter Försvarsmaktsmästerskapen fortsätter tävlingssäsongen för Linda Nordin Abaji. I höst väntar militära VM, som arrangeras i Litauen första veckan i oktober.

Segern på hemmaplan var viktig för uttagningarna till VM, men väl där kommer konkurrensen att vara svår, säger hon.

- Det är jättebra folk med på VM och man är glad om man blir tia! Men i staffetten blir jag glad om vi kan ta medalj, det hoppas jag på.

Under torsdagen avgjordes budkavleorienteringen, en lagtävling som är obligatorisk för förbanden.
Segrade gjorde F 17, Kallinge, en andra plats tog Ing 2, Eksjö med Oskar Svärd i laget och trea blev I 19, Boden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista