Speedway

Örnarna har chans på serieseger

Örnarna vann en dramatisk match mot Vargarna med 49-47 hemma på CanVac Arena i allsvenskan i speedway.

Resultatet innebär att Örnarna nu har chansen att ta hem seriesegern vid vinst i sista matchen borta mot Griparna i Nyköping.

Inför mötet hade Örnarna förlorat samtliga möten mot Vargarna tidigare under säsongen, men igår bröts alltså den förlustsviten.

- Jag tyckte vi hade rätt så bra grepp om matchen hela vägen, säger Niklas Klingberg i Örnarna.

Att hemmaförarna skulle sälja sig dyrt stod klart redan efter det första heatet då man tog en femetta. Örnarna höll sedan sin ledning till sista heatet. Men då såg det för en stund illa ut för Örnarna - som var tvungna att ta två poäng för att vinna matchen - när duktige Joe Screen och Antonio Lindbäck i Vargarna såg ut att säkra ett oavgjort resultat. Men till hemmapublikens glädje lyckades polacken Norbert Kosciuch knipa en andraplats och säkra segern för Örnarna.

Nu har Mariestadslaget chansen till serieseger och fördelen att få välja motståndare i slutspelet. Men Niklas Klingberg i Örnarna har ingen önskemotståndare.

- Hagfors är svåra borta. Griparna är svåra borta. Vargarna är jättesvåra borta, så jag har inget bra svar på det faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista