Familjerådgivare söker upp blivande föräldrar

Familjerådgivningen i Skövde ska börja söka upp de par, som är på väg att bli föräldrar. Syftet är att i tid kunna ge råd inför den stora omställning som väntar i livet när första barnet föds. - Vår erfarenhet är att det rör sig om en stor livsomställning för de flesta, säger föreståndare Benita Haals Stiernstedt på Familjerådgivningen i Skövde, Hjo, Tibro och Karlsborg,
Det var i höstas som Familjerådgivningen i Skövde, Hjo, Tibro och Karlsborg fick pengar av Länsstyrelsen för att söka upp nyblivna föräldrar. Den största gruppen som söker hjälp hos familjerådgivarna är par i 30-årsåldern som har barn. Men också de som gått igenom skilsmässor eller som lever i styvfamiljer söker krishjälp. Familjerådgivarna ska nu jobba på ett helt nytt sätt genom att söka upp paren redan innan det blir kris. - Många som kommer till oss säger att det här borde vi vetat innan, säger Benita Haals Stiernstedt. De erfarenheter som Familjerådgivningen samlat på sig ska nu ut till paren i samband med graviditeten, födseln och följas upp på mödravårdscentralerna. - Råden tål att upprepas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".