Tidaholm

Graaf lämnar kommunalrådsposten

Tidaholms kommunalråd Per-Olof Graaf har beslutat att avgå och han lämnar också alla andra politiska uppdrag i kommunen.
- Det har varit en lång tids fundering och noga överväganden, men nu går jag i pension, säger P-O Graaf.

Efter en tids turbulens, där kommunens satsningar på fjärrvärmeverket ifrågasatts, och en efterföljande diskussion om misstroende mot Graaf, så väljer han nu att sluta.

Efterhandskonstruktion
Men enligt honom själv har misstroendet inget med saken att göra. Snarare var det nära att få honom att fortsätta.

- Det är klart att alla kommer tro att det är en efterhandskonstruktion att jag ändå tänkt sluta, men så är det. Misstroendediskussionen gav snarare en liten kick att kanske fortsätta, säger PerOlof Graaf.

Syndabock
Även om kommunalrådet säger att hans avgång inte har med den saken att göra, så har han sin förklaring klar för sig, om varför det blev han som fick bli syndabock efter historien med fjärrvärmeverket.

- För att jag tar ansvar. Det är många som inte gör det. Så om allt går bra nu och det blir perfekt med fjärrvärmeverket så är det väl i så fall bara jag som ska ha äran.

Curt B tar över
Det blir paritkamraten och den rutinerade politikern Curt B Gustavsson som tar över kommunalrådsposten resten av mandatperioden.

Bakgrund:

Det var efter att kostnaderna för Tidaholms fjärrvärmeverk började skena som Per-Olof Graaf hamnade i skottgluggen. Den borgerliga oppositionen ansåg att Graaf brustit i kontrollen och även i att informera om kostnaderna. Affärerna granskades av revisorerna som gav kommunalrådet ansvarsfrihet, och i den efterföljande misstroendeomröstningen så vann Per-Olof Graaf om än med smal marginal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista