30 barn utestängda från dagis i Falköping

Kommunals strejk i Falköpings kommun märktes i dag bland annat på förskolan Urd, där fem av de tio anställda var uttagna i strejk. - Cirka 30 barn som har scheman kom inte hit i dag, säger rektor Katarina Mausén på Urd.
Omkring 400 kommunanställda, däribland barnskötarna, togs ut i strejk i Falköping i dag. Det betyder att daghemmets öppettider får anpassas till förskollärarnas scheman. På Urd innebar det att barnen fick komma halv nio istället för halv sju i morse eftersom ingen fanns på plats, att öppna daghemmet den vanliga tiden. Dessutom fick barnen ta med sig egen mat eftersom kökspersonalen gått i strejk och låst kylskåpet. Städningen av dagislokalerna blir inte heller gjord. - Tanken är ju att det ska bli kaos. Det här är inte en normal vardag, säger Katarina Mausén. Men de flesta föräldrarna är förstående.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".