Strejken i Mariestad drabbar daghemmen

Daghemmen i Mariestads kommun kommer att tvingas stänga inom tre dagar när fackförbundet Kommunal utvidgar strejken nästa måndag. - Vi kan hålla öppet i tre dagar men sen måste vi stänga på grund av att vi inte har nån städning, säger Björn Persson, som är barn- och utbildningsförvaltningens chef i Mariestad.
Den pågående Kommunalstrejken utvidgas på måndag till 60 nya kommuner - däribland Mariestad och Skövde. I Mariestad väntas konsekvenserna för kommuninvånarna att bli mycket kännbara. - Barnens föräldrar kommer att märka av att de inte kan sända sina barn till dagis, säger Björn Persson. Politikerna i Mariestad har ännu inte tagit något gemensamt beslut om hur de ska agera under strejken. I exempelvis Falköping och Örebro har politikerna låst upp skolorna. - Jag vet inte i dagsläget hur de tänker agera här politiskt, säger Björn Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".