Hova

Hovabor på krigsstigen om håliga gator

I mer än tre år har boende i Vibylundsområdet i Hova väntat på att Gullspångs kommun ska uppfylla sitt löfte och asfaltera igen de hål som grävts upp i gatorna.
Nu börjar tålamodet tryta för 50-talet villaägare.
– Vi vill ha ett svar på varför de ingenting gör. Det kan man ju fodra som kommunmedborgare, säger Lars Gustafsson.

För tre och ett halvt år sedan renoverade kommunen sitt vatten- och avloppsnät. Renoveringen krävde att hål grävdes upp i gatunätet, hålor som riskerar att förstöra bilar, men som i ännu högre utsträckning påverkar vardagen för de boende i området:  

– Min fru får ju putsa fönster stup i kvarten. Och vi kan inte sitta på altanen och fika för rätt som det är så kommer det en bil och sedan är det som ett moln omkring oss, säger Lars Gustafsson, klart irriterad:

De oasfalterade gatorna i Hova var uppe på kommunfullmäktiges möte i Gullspång i veckan, men trots den långa debatten kom inget besked om när de kan asfalteras.

I samband med VA-arbetena under våren 2005 sattes 75 000 kronor av till att återställa gatorna med asfalt, men ingenting har hänt.

Nu finns det risk att Gullspångs kommun gör ett underskott i år, och att det försenar arbetet ytterligare.

Lars-Göran Ytterberg, sitter i kommunfullmäktige, och bor också i Vibylundsområdet. Han har en viss förståelse för att kommunens dåliga ekonomi kan påverka om det blir asfaltering eller inte:

- Om de redovisar att de inte haft råd så kan vi väl ha en viss förståelse för det, men ännu är det ingen som har sagt det, och pengarna fanns ju avsatta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista