Mariestad

Nytt hopp för trafikenheten

De 40-talet anställda på körkortskontoret i Mariestad ser nu ett ljus i tunneln. I våras beslöts att landets alla kontor för körkortsfrågor skulle flyttas till Örebro. Men den nya myndigheten som ska sköta de här frågorna - Transportstyrelsen - öppnar nu för att det kan bli några kontor runt om i landet i alla fall - och kanske ett i Mariestad.

Till 2010 ska all hantering av körkortsfrågor bort från länsstyrelsen och hamna på en ny myndighet. Och det är då också tal om att banta verksamheten så att den blir rejält mycket mindre - och Mariestadskontoret är då i fara.

Men Solweig Höög-Persson, som är chef för trafikenheten på länsstyreslen i Mariestad är nu med i en grupp som försöker se till att kompetens och anställda inte går förlorade när förändringens vindar nu blåser.

- Jag hoppas ju givetvis att vi ska få det här. Mariestad kan säkert vara en sådan ort, men det finns många andra som också kan vara det, säger hon.

Besked om hur det blir ska komma inom två veckor - och om det skulle bli så att Mariestad inte får en ny chans så ser det illa ut för de anställda.

- Jag vill helst inte tänka den tanken. I det värsta senariot tror jag inte att vi kan rädda den stora personalstyrka. Men det finns inget definitivt beslut, och då måste vi tro på framtiden, säger Solweig Höög-Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista