Hova

Inga löften om pengar till gatuhål

Ett stort antal villaägare i Vibylundsområdet i Hova har klagat högljutt hos kommunen på att det fortfarande finns stora hålor i gatorna i området, efter att vatten- och avloppsnätet renoverades för mer än tre år sedan. Men trots påstötningar har gatuchefen inte fått något löfte om pengar från kommunen.

Gatuchefen Ulf Vallgren på den tekniska förvaltningen i Mariestad har fått ta emot klagomålen och han tycker att det är tråkigt att de boende och trafikanter ska få uppleva hålor, sprutande stenar och nedsmutsade bilar.

- Det måste vi försöka få en annan ordning på, säger Ulf Vallgren.

Gatuchef Ulf Vallgren har nu själv inventerat gatornas standard i hela Gullspångs kommun. Hans rapport visar att det inte bara är Vibylundsområdet i Hova som har stora hål i gatorna.

Gatumiljön viktig
Även i Gullspång och Otterbäcken finns flera gator som är i mycket dåligt skick, och skulle behöva asfalteras. Ulf Vallgren tror att det här kan påverka den negativa befolkningsutvecklingen i Gullspångs kommun.

- Gatumiljön är ju väldigt viktig vid bedömningen av hur samhället fungerar.

Ulf Vallgren har skrivit till kommunledningen och politikerna i Gullspång och påtalat de dåliga gatorna. Men hittills har han inte fått några löften om pengar. Bara för Vibylundsområdet i Hova behöver han 160 000 kronor för att kunna genomföra asfalteringen.

- Jag tror och hoppas att jag ska kunna få medel till att laga det här som nu är aktuellt, men även fortsättningsvis kan få vissa medel så vi kan laga upp gatorna innan det helt har havererat, säger Ulf Vallgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista