Karlsborg

Publiksuccé för allsång vid Vättern

I sommar har det arrangerats allsång vid Vätterns strand i Karlsborg. Och att sjunga tillsammans var tydligen något som föll Karlsborgarna i smaken, för publiken strömmade till.

Efter framgångarna med tv:s ”Allsång på Skansen” från Stockholm ville Karlsborg inte vara sämre. Under sex fredagar i juli och augusti framträdde lokala musiker och mer namnkunniga artister, som till exempel Karl Martindahl känd från Fame Factory och Melodifestivalen, på scenen vid Vätterns strand, bara ett stenkast från Karlsborgs fästning.

Premiärsäsongen blev en succé, säger Beryl von Haugwitz, som är en av arrangörerna:

- Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så här bra. Det har varit helt enormt, publikmässigt inte minst. Sedan är det så roligt att göra något som är för alla generationer.

Publik från grannkommunerna
En publiken på totalt drygt 3 000 strömmade till, inte sällan från grannkommunerna. Och reaktionerna blev sådana som Beryl von Haugwitz hoppades.

- Det har kommit fram några som har gett spontana kram. Då känner man att man prickat rätt, säger hon.

Nu i dagarna ska arrangörerna summera sommaren och bestämma om det ska bli en fortsättning nästa sommar. För att fortsätta locka publik krävs fler kända artister, tror arrangören Mikael Petterson.

En andra säsong
Fler kända ansikten innebär ökade kostnader. Men nya tänkbara sponsorer har uppmärksammat arrangemanget och det lutar åt att det blir en andra säsong.

- Vi har redan fått positivt svar från Fortifikationsverket om att få hjälp att kanske göra en permanent scen under nästa sommar, säger Mikael Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista