Skövde

Stort intresse för förlossningsutbildning

Intresset för att lära sig om akuta situationer i samband med förlossningar, är fortfarande stort bland sjukvårdspersonal i Sverige. Och flera gånger om året hålls den typen av utbildningar på Kärnsjukhuset i Skövde.

Den här veckan är 700 sjukvårdsanställda i Skövde för en konferens där man bland annat visar delar av den förlossningsutbildningen.

- Vi har fokuserat på den saken som inträffar när barnet föds ut med huvudet men sedan fastnar axlarna, säger Jan Lejon som är överläkare med ansvar för förlossningen på Kärnsjukhuset i Skövde.

Intresset för utbildningen är stort och enligt Jan Lejon får man räkna med en väntetid på sex månader upp till ett år för plats på en kurs. Och han tror att behovet av fler kurser kan öka.

- Vi ser hela tiden över ansökningarna, det ska vara en rimlig väntetid. Och vi utbildar instruktörer i en takt så att vi kan möta behovet, säger Jan Lejon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista