Antikexperten Pia Staël von Holstein.
Hjo

Antikrundan kom till Hjo

På fredagen kom Antikrundan till Hjo - och i en skön och solig sensommarvärme köade mängder av hoppfulla människor för att få visa sina gamla grejor.
Bland de mest uppmärksammade tingen fanns en bonadsmålning daterad 1840:
- Den är daterad, signerad, komplett och den har jättefina färger, sa antikexperten Pia Staël von Holstein.

Kön ringlade lång. Vissa hade åkt långt för att komma till Hjo. Monika Giselman hade åkt från Gränna med sitt numrerade tryck med titeln ”På stranden”: 

– Frågan är om det är äkta. Det är det jag vill ha reda på idag. Jag hoppas! 

Ute bland folket fanns antikexperten Bo Knutsson på plats: 

– Och jag hittar massor av spännande grejor. I alla västgötastäder kommer en väldig massa trevliga saker. Det vet vi sedan tidigare, sa han exalterat.

Lena Axelsson från Töreboda hade med sig en fyra meter lång bonadsmålning med bibliska motiv. Det visade sig vara 1840 och gjord av Sunneboskolans Sven Erlandsson: 

– Det känns jättetrevligt. Jag är överraskad över att de ville spela in den, sa Lena Alexandersson som också var spänd på att få veta vad den var värd. 

- Jag satte värderingen till mellan 8 000 och 10 000 kronor. Man kanske till och med kan få lite mer, sa Pia Staël von Holstein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista