Mariestad

Ny utredning vill ha samarbete

En ny statlig utredning vill att myndigheterna blir bättre på samarbete. Utredningen presenterades i Mariestad i igår.
Just i Mariestad finns det en konflikt mellan kommunen och Arbetsförmedlingen.

- Vi tycker att en person från arbetsförmedlingen kan sitta på kommunkontoret för att ge en utökad service, men på arbetsförmedlingen vill man lösa det tvärtom genom att en kommunanställd är där, berättar Ulla Göthager om konflikten.

- Myndigheterna är låsta och lever idag var och en sitt eget liv fortsätter Ulla Göthager. Något som drabbar den enskilde.

Önskar regeringen lycka till
Särskilt på departementsnivå är det vattentäta skott menar hon och säger lycka till till regeringens nya utredning som det är tänkt ska skapa en samarbetsanda mellan myndigheterna.

- Vi har ju kunnat samarbeta tidigare och jag hoppas att vi i framtiden kan samarbeta mer om lokaler också, säger Per-Anders Karlsson chef på arbetsförmedlingen i Mariestad.

Förebild
Och om arbetsförmedlingen och kommunen kan komma övererrens om lokalfrågan hoppas Per-Anders Karlsson att det samarbetet kan stå som förebild.

- Kan vi enas kan vi bli ett bra exempel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".