Lidköpingsfamilj fick pengarna - trots flygkonkurs

Marita Bengtsson och hennes familj i Lidköping trodde de blivit blåsta på hela sin biljettkostnad på 23 500 kronor när lågprisflygbolaget Goodjet gick i konkurs i början av året. Men förra veckan upptäckte familjen plötsligt hur deras pengar satts in på bankkontot. - Det handlar väl om goodwill för banken, tror Marita Bengtsson.
Det var 11 000 resenärer som drabbades när lågprisflygbolaget Goodjet gick i konkurs i januari. Först såg det ut som om ingen skulle kunna få tillbaka sina inbetalda pengar för biljetter. Familjen Bengtsson i Lidköping hade redan i september förra året betalat in sina 23 500 kronor från VISA-kontot för en påskresa till franska Nice. Trots kontakter med konkursförvaltare, försäkringsbolag och VISA-företag såg det hopplöst ut att kunna få tillbaka pengarna. Men hoppet tändes när några resenärer fick pengar, när bankerna vill måna om sin goodwill. - I början av förra veckan såg vi att 23 500 satts in på vårt konto i banken, säger en glad Marita Bengtsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".