Blev sjuk i Spanien lagom till gödselrättegången

Den stora gödselrättegången som började i Skövde i dag riskerar att få skjutas på framtiden. En av de huvudmisstänkta, en Lidköpingsbo i 40-årsåldern, blev sjuk på semesterresan till Spanien och kom inte till rätten i dag. - Jag är inte säker på att sjukdomen bara har med rättegången att göra, säger advokat Lars-Ola Högsborn, som försvarar lidköpingsbon.
Lidköpingsbon är en av de sex män, som står inför rätta för att ha importerat handelsgödsel utan att betala miljöskatt. Han hade varit på semesterresa i Spanien, och skulle egentligen kommit hem för en vecka sedan. Men först i lördags kom han hem efter att de spanska läkarna släppt iväg honom. Väl hemma blev han inlagd på medicinkliniken vid sjukhuset i Lidköping. - Han har ont i ett ben och har ansiktsförlamning och huvudvärk, säger Lars-Ola Högsborn. Tingsrätten har varit i kontakt med sjukhuset i i dag, och det uppges finnas en chans att han kan infinna sig i tingsrätten i Skövde på torsdag. - Det är ganska ovanligt att man inte infinner sig till rättegång, säger Lars-Ola Högsborn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".