Mariestadsfabrik drar ner på grund av dagisstrejk

Kommunals strejk inom barnomsorgen i Mariestads kommun slår mot en av kommunens största arbetsplatser, Electrolux:s kyl- och frysskåpsfabrik. Den högt uppskruvade produktionstakten måste sänkas på grund av att mellan 20 och 25 anställda stannar hemma i dag för att ta hand om sina barn.
Strejken inom barnomsorgen i Mariestad började i går. De daghem som normalt öppnas och stängs av barnskötare tvingas hålla stängt. På Electrolux har 20-25 anställda i går och i dag varit hemma från jobbet på grund av stängningen. De olika skiften på fabriken i Mariestad påverkas olika av frånvaron. - Men det är klart att det måste märkas att 20-25 personer är borta. Produktionstakten måste sänkas och vi får leverera mer från lager istället, säger personalchef Peter Marecek på Electrolux i Mariestad. Mariestadsfabriken har cirka tusen anställda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".