Icke-fackanslutna städar strejkdrabbade skolor

Oorganiserad personal, som inte är medlemmar i facket, har städat på de strejkdrabbade skolorna i Skövde kommun. Fackförbundet Kommunal anser att det handlar om strejkbryteri. - Vi har talat om för dem att de är osolidariska. Det är väl vad vi kan göra, säger Harriet Karlsson på fackförbundet Kommunal i Skövde.
Kommunal har anmält städningen av skolorna som strejkbryteri till den centrala förbundsledningen i Stockholm. - Vi kan ju inte gå handgripligt till väga och släpa ut dem från deras arbetsplatser, säger Harriet Karlsson. Hon tror inte att det kommer att bli några problem i framtiden att arbeta sida vid sida med de oorganiserade städarna - som nu kallas strejkbrytare. - Vi kan inte mobba dem. Vi får hoppas att de blir medlemmar i facket istället. - Vi anser inte att de är strejkbrytare, säger Lennart Svartvik (c), ordförande i tekniska nämnden i Skövde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".