BB i Lidköping hotas av regionens sparkrav

När 200 miljoner kronor ska sparas för att regionens ekonomi ska gå ihop riskerar bland annat operationsavdelningen i Mariestad att fortsätta vara stängd och BB i Lidköping att stängas.
Västra Götalandsregionens ekonomiska bekymmer, med ett väntat underskott på 300 miljoner kronor i år, kommer att leda till en mängd tuffa besparingar i hela regionen. Det erfar Göteborgs-Posten, och hänvisar till ett sparförslag, som enligt tidningen har presenterats för de fackliga organisationerna. Konsekvenserna för Skaraborgs sjukhus är stora i sparplanen, bland annat ska BB i Lidköping avvecklas och operationsavdelningen vid Mariestads sjukhus inte startats på nytt. Den planerade vården i Falköping ska minskas och en investering i rättspsykiatri i Falköping omprövas. Enligt Göteborgs-Posten skulle förslaget spara 200 miljoner kronor, och kommer att beslutas på ett extrainsatt möte med hälso- och sjukvårdsstyrelsen på måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".