Få öppet arbetslösa efter Tuben-varsel

För tre månader sedan drabbades Hjo kommun av en arbetsmarknadssmäll som kändes när förpackningsindustrin Tuben med dryga 200 anställda varslade 71 personer. Men antalet varslade som går ut i öppen arbetslöhet verkar inte bli så stort.
Tubenvarslet verkar åtminstone så här långt - tre månader efter att varslet lades - inte bli det dråpslag mot den lokala arbetsmarknaden som många befarade i början av februari. Ett antal Tubenanställda har redan lyckats skaffa nya jobb och det finns också företag i närområdet som söker folk - åtminstone på vikariat. Så frågan är hur många av dom 71 kommer att tvingas ut i öppen arbetslöshet? - Låt säga att vi kanske får 10 - 15 som går ut i arbetslöshet, säger Urban Åsberg på Arbetsförmedlingen. Men arbetsmarknaden i Hjo med omnejd är fortfarande gynnsam så jag tror inte att kommer att bli så många som är arbetslösa någon längre tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".