MARIESTAD

Nimbus växer i Mariestad

Båttillverkaren Nimbus lägger ned sin produktion på Gotland och flyttar verksamheten till sin fabrik i Lugnås i Mariestad.
Båttillverkaren satsar samtidigt 42 miljoner kronor på Mariestadsfabriken, som i dag har ett 80-tal anställda.

Båttillverkaren Nimbus Boats utökar produktionen i Mariestad och utökar sin personalstyrka med ett trettiotal nya tjänster.
Mariestad blir därmed centrum för företagets båttillverkning i framtiden.

Företaget vill skapa förutsättningar inför framtiden genom att minska antalet fabriker, förklarar företagets vd Magnus Andersson.

- Det görs genom att skapa flexibilitet i byggnationen av olika båtmodeller, och skapa förutsättningar för att kunna investera och minska fasta kostnader. Det gör vi genom att presentera en ny produktionsstrategi i dag, säger han.

Mariestad kommer att utgöra navet i båttillverkningen för företaget, bekräftar Magnus Andersson.

- Vi räknar med att dubblera antalet båtar som byggs i Mariestad, men det är en ganska lång process att stänga en fabrik och flytta över produktionen som vi gör nu från Visby till Mariestad, säger han. 

Samtidigt som beskedet om produktionsflytten till Mariestad kommer varslas 126 människor i Visby om uppsägning. Fabriken där beräknas stänga före nästa sommar.

Båttillverkaren varslade redan i augusti över 100 personer som arbetade i Visby och Fårösund på grund av minskad försäljning av fritidsbåtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista