Bevakningsföretag skyddar kaniner i Tibro

Efter dödsmisshandeln av 15 kaniner på Mini-Zoo i Tibro i förra veckan förstärks nu skyddet för djuren. Ett bevakningsföretag kommer att anlitas för att patrullera området nattetid. - Vi har inga spår efter någon gärningsman, säger Ove Olsson på polisen i Tibro.
Kommunledningen i Tibro informerades i går om hur skyddet mot kaninerna och marsvinen ska förbättras. Förutom bevakningen nattetid så byggs ett särskilt hus där djuren ska låsas in på kvällar och nätter. Taggtråd sätts upp runt området och strålkastare ska göra det svårare för obehöriga, att utsätta djuren för attentat. Det var natten till måndag den 5 maj, som 15 kaniner dödades vid attentatet mot Mini-Zoo. En liknande händelse inträffade för ett och ett halvt år sedan. Då liksom nu har det kommit in väldigt få tips kring händelsen. - Vi har inga spår, säger polisman Ove Olsson i Tibro. Mini-Zoo är i Tibro är ett arbetsmarknadsprojekt med kommunen och arbetsförmedlingen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".