"Hela sjukhuset drabbas om BB läggs ner"

BB vid sjukhuset i Lidköping har hotats många gånger av nedläggning. I dag kom beskedet att förlossningen läggs ner i den stora besparingsplan, som regionen presenterar på måndag. - Det här skapar stor oro bland patienter och personal. Hela sjukhuset kommer att drabbas, säger vårdchef Lennart Torstensson på kvinnosjukvården i Lidköping.
Det är svårt att säga vilken gång i ordningen, som BB och förlossningen i Lidköping hotas av nedläggning. - Blir det en nedläggning den här gången? Ska personalen gå ut och söka nya jobb, frågar sig en luttrad Lennart Torstensson. MBL-förhandlingarna mellan facken och regionledningen i Västra Götaland (VG) om en nedläggning har skjutits fram. Men på ett extra möte på måndag ska hälso- och sjukvårdsledningen fatta beslut. Antalet födslar har ökat med 15 procent vid sjukhuset i Lidköping hittills i år. Men det kommer sannolikt inte att rädda BB. - Nej, för patienterna här omkring har det betydelse men inte för VG-regionen, säger Lennart Torstensson. Han anser det väldigt viktigt för hela sjukhusets framtid att ha kvar förlossningssjukvården. - Hela sjukhuset kommer att drabbas av en nedläggning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".