Ilska över stängning av operationer i Mariestad

Operationsverksamheten vid sjukhuset i Mariestad riskerar att läggas ner, trots att sjukhusledningen nyligen annonserade efter ny personal. - Det hade väl varit ärligare att Sten Axelsson (sjukhusdirektören) sagt att det kommer stora sparbeting, säger Stig Lagergren i aktionsgruppen för Mariestads sjukhus.
Operationerna på sjukhuset görs i dag av bemanningsföretag. För ett tag kom beskedet från Skaraborgs sjukhus ledning, att egen personal ska utföra operationerna från och med i höst. Men i förra veckan visade det sig, att sjukhusledningen inte tänker sätta in egen personal - trots att 38 personer sökt de lediga tjänsterna. - I efterhand ser vi ju att det här besparingsförslaget säkert låg dolt fastän de inte ville prata om det, säger Stig Lagergren. - Politikerna har ju beslutat att operationerna ska vara kvar. Tur att tjänstemannen som lagt det nya förslaget inte är här, ryter Ingrid Hasselblad på Torsö utanför Mariestad. Hon är en av dem som senaste åren slagits för sjukhusets fortlevnad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".