Hjo kommun överväger sälja energibolaget

Hjo kommun ska utreda om det kommunalägda Hjo Energi AB ska säljas ut och få nya ägare. En utförsäljning kan förstärka den kommunala kassan med åtskilliga miljoner. - Vi är inte i en akut ekonomisk kris så att vi måste sälja ut bolaget i panik, försäkrar kommunalrådet Torbjörn Birgersson (fp) i Hjo.
Hjo kommun liksom många andra kommuner har stora problem att få sin pengar att räcka till alla verksamheter. - Vi får klara ut vad vi har för syfte att äga bolaget, annars ska vi naturligtvis inte ha det kvar, säger Torbjörn Birgersson. Under moderbolaget Hjo Energi AB finns tre dotterbolag, som sysslar med allt ifrån elhandel, elförsörjning, försäljning av industrifastigheter, turism och näringslivsfrågor. 25 anställda berörs vid en utförsäljning. Hjo Energi levererar el och fjärrvärme till cirka 3 400 abonnenter i centrala Hjo. Lika många abonnenter på landsbygden får sin el och fjärrvärme från andra leverantörer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".