Näringslivet tar strid för BB i Lidköping

En nedläggning av BB på sjukhuset i Lidköping kommer att försvåra möjligheterna, att rekrytera arbetskraft till de växande företagen i området. - Det kommer att bli strid om det här. Vi kommer att driva frågan stenhårt från näringslivets sida, säger Rolf Hermansson, ordförande i näringslivskommittén i Lidköping.
Det var i går som chockbeskedet kom, att regionledningen vill lägga ner BB och förlossningen i Lidköping för att spara 200 miljoner kronor. Redan på måndag kan politikerna ta beslut om besparingarna. - De ska börja med att städa trapporna uppifrån och ta bort den enorma byråkrati som har byggts upp under åren. Där går det att spara in de 200 miljonerna, anser Rolf Hermansson. Han anser att besparingarna på vägbyggen och sjukhuset på sikt innebär ett hot mot Lidköpingsregionen och Västra Skaraborg. Det kan leda till en utarmning av området.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".