Uppskjutet besparingsbeslut efter massiv kritik

Beslutet att spara 200 miljoner kronor inom sjukvården i Västra Götaland skjuts upp. Sedan förslaget blev känt har kritiken varit stor, både från fackligt håll och från många av de vårdavdelningar som berörs, till exempel BB i Lidköping. Nytt datum för beslut blir 5 juni.
Först var det meningen att beslutet skulle ha fattats i dag, sedan sköts det fram tills på måndag, eftersom förhandlingarna med de fackliga organisationerna inte var färdiga. Men nu på eftermiddagen meddelades att det inte blir något beslut på måndag heller. Ordföranden i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen säger till SR Skaraborg att de fackliga organisationerna har begärt mer tid för förhandlingar. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen kommer därför att ta upp besparingsplanerna på sitt sammanträde den 5 juni. Efter att sparplanerna blev kända har kritiken varit stor, inte minst från Lidköping och Mariestad, som riskerar att bli av med sin BB- respektive operationsavdelning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".