Regionledningen: "Vi måste ge facken mer tid"

Det är inte de kraftiga protesterna i Mariestad och Lidköping, som fått sjukvårdspolitikerna i regionen att skjuta det stora sparpaketet till den 5 juni. - Nej, det har inte påverkat oss. Vi vill ge de fackliga organisationerna den tid det här tar, säger Eva Eriksson (fp) från Tidaholm, ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland.
Det var på måndag, som det stora besparingsförslaget på 200 miljoner kronor skulle klubbats av politikerna i hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Förslaget innebär bland annat att BB vid sjukhuset i Lidköping läggs ner. Operationsverksamheten vid sjukhuset i Mariestad öppnas inte igen. Facken är mycket kritiska till de besparingsförslag, som hittills läckt ut. - Vi var tvungna att agera snabbt när vi såg hur resultatet i sjukvården i år kan bli minus 300 miljoner. Men det är möjligt att våra ambitioner var för stora. Vi får acceptera att ge facken mera tid, säger Eva Eriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".