Nedläggning av BB hot mot regionledningen

Sjukvårdspolitikernas besparingsplan, att snabbt lägga ner BB i Lidköping kan fälla den styrande politiska majoriteten - och på sikt hota att spräcka Västra Götalandsregionen. - För tio sketna miljoner är de beredda att offra sin politiska framtid, säger kommunalrådet Kjell Hedvall (s) i Lidköping.
Skaraborgs sjukhus, där Lidköping ingår, ska spara tio miljoner kronor i det besparingspaket på 200 miljoner som regionledningen vill genomföra för att nå nollresultat i år. Nedläggningar av BB- och förlossningsavdelningar har blivit en symbolfråga över hela landet - och har gått som en löpeld från Norrland till Skåne. Flera landstingsregeringar har fällts de senaste åren på grund av folkets vrede över nedläggningarna. - Det finns en grundläggande misstro mot Västra Götalandsregionen. Sprider det sig från Västra Skaraborg (Lidköping) till östra Skaraborg faller ju regiontanken. Då faller Roland Andersson, Eva Eriksson och hela gänget i regionledningen, säger Kjell Hedvall.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".